Is het aantal afwijzingen van de VOG dalende?

Wil je weten hoeveel Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG) per jaar worden aangevraagd? En hoeveel procent (%) daarvan wordt afgewezen? Hier zie je de meest recente jaarcijfers van de Dienst Justis.

Wel daling, niet soepeler

De Diens Justis heeft berekend dat het percentage weigeringen jaarlijks daalt. Een reden hiervoor wordt niet gegeven. Wij bij Van Oosten Advocaten zien aan de hand van de bezwaarprocedures die wij voeren zeker niet dat er soepeler wordt omgegaan met het hebben van een strafblad.

Minder snel VOG aanvragen

Het zou volgens ons wel te maken kunnen hebben met het feit dat mensen met een strafblad minder snel een VOG aanvragen. Nu er steeds meer bekendheid met de VOG is, kiezen veel voormalig gestraften wellicht eieren voor hun geld. Wij herkennen van onze cliënten in ieder geval niet het beeld dat het makkelijker is geworden om met een veroordeling, taakstraf of geldboete op je naam toch een VOG te krijgen.

Juist daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen die een tweede kans wil, zijn kansen ook daadwerkelijk beproefd door een VOG aan te vragen. Een eventuele weigering kun je vervolgens met behulp van een gespecialiseerde advocaat aanvechten. Eerder weet je nooit zeker wat je kansen zijn. Gun jezelf die tweede kans!

Heeft u hier nog een vraag over? Stel deze dan aan ons via het formulier op deze pagina of neem rechtstreeks contact met ons op.

Overige publicaties